Лазар Лазаров представи пред европейски министри политиките на България за подкрепа на децата и семействата

..............................................
15.06.2024 / 20:19

Заместник-министърът на труда и социалната политика Лазар Лазаров заяви, че подкрепата на децата и семействата е основен приоритет на България, реализиран чрез различни политики - социална, здравна, образователна, жилищна, икономическа и данъчна. Това бе обсъдено на конференция на европейските министри, отговарящи за въпросите на семейството във Виена.

Събитието, организирано от Австрийското федерално канцлерство, отбелязва 30-ата годишнина от Международната година на семейството. Участниците дискутираха ролята на семейството в обществото и обмениха добри практики.

Лазаров подчерта, че България има добре развита законодателна и стратегическа рамка за подкрепа на децата и семействата. Той изтъкна значението на безплатните здравни грижи, защитата на майчинството, платения отпуск за отглеждане на дете, и системата за предучилищно и училищно образование. Социалните услуги са безплатни както за децата, така и за техните родители.

Финансовата подкрепа включва дванадесет вида семейни помощи, повечето без доходен критерий. Лазаров също подчерта мерките за съвместяване на професионалния и личния живот, осигуряване на трудова заетост и професионална реализация. В края на конференцията държавите членки подписаха декларация за създаване на най-добрите условия за подкрепа и насърчаване на семейния живот.

Снимка: Министерство на труда и социалната политика
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев