Заместник-министърът на външните работи Невяна Митева участва в 8-ата годишна среща на Българския форум на бизнес лидерите

..............................................
15.06.2024 / 20:52

Заместник-министър Невяна Митева участва в 8-ата годишна среща на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ) с участието на посланици. Събитието се проведе под патронажа на Министерство на външните работи и с подкрепата на дипломатическия корпус в България.

В своето изказване заместник-министър Митева подчерта, че основни външнополитически приоритети за България са присъединяването към Шенген по суша и приемането в еврозоната. Тя заяви, че България ще продължи активния диалог и сътрудничество с европейските партньори и изрази амбицията на страната да въведе еврото през 2025 г.

Митева също акцентира върху значението на присъединяването на България към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), което е основен външнополитически приоритет с широка политическа подкрепа. Тя подчерта, че членството в ОИСР ще има положително въздействие върху Югоизточна Европа, подобрявайки икономическата стабилност, инвестиционния климат и стандарта на живот. България също така е ангажирана с подкрепа на регионалните инициативи на ОИСР, особено Регионалната програма за Югоизточна Европа.

По време на срещата заместник-министър Митева обърна внимание на сигурността в Черно море, ситуацията в Украйна и региона на Близкия изток.

Снимка: МВнР
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев