В заседателната зала на Общински съвет Нова Загора се проведе среща за обсъждане на последствията от градоносната буря

..............................................
17.06.2024 / 19:49

На 15 юни 2024 г. от 15:30 ч. в заседателната зала на Общински съвет Нова Загора се проведе среща за обсъждане на последствията от градоносната буря, ударила региона на 13 юни вечерта. Срещата бе водена от кмета Галя Захариева и включваше министъра на земеделието Георги Тахов, министъра на транспорта Георги Гвоздейков, изпълнителния директор на Агенция „Борба с градушките” инж. Валери Ценов и областния управител на Сливен Чавдар Божурски. Присъстваха и представители на различни регионални и областни институции, ангажирани с реакцията на кризата.

Кметът Захариева благодари на министър Тахов, министър Гвоздейков и премиера за личната им ангажираност и изпращането на министри на терен. Тя подчерта, че от свикването на Кризисния щаб предната вечер работата по овладяването на последствията не е спирала. Само до 22 часа на 13 юни са подадени над 500 сигнала, като до 2:30 – 3 часа най-тежките случаи са били овладени.

Бурята е причинила сериозни щети на улиците, сградите и селскостопанските култури в града и околните села. Разчистването е започнало на 14 юни рано сутринта и продължава с усилени темпове въпреки дъжда.

Министър Тахов подчерта, че целта на свикания от премиера щаб е да се запознаят на място с щетите и да обсъдят възможностите за държавна помощ за засегнатите земеделски производители и граждани. Всички участници в срещата изразиха своите мнения и обсъдиха ситуацията, както и нормативните уредби и възможностите за подпомагане.

Захариева уведоми, че работата по почистването ще продължи през уикенда и призова гражданите да се включват активно, но да бъдат внимателни за безопасността си. След края на срещата участниците извършиха оглед на пострадалите райони, за да оценят щетите на място.

Още снимки от новината

..............................................
..............................................
..............................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев