Шести съдия даде самоотвод по делото срещу педофила Даниел Хъл

Съдът в Сливен
18.06.2024 / 10:23

Шести съдия по делото срещу Даниел Хъл, педофил, обвинен в сексуални контакти с 14 деца в ромското гето "Надежда" в Сливен, се оттегли. Документи по делото, публикувани в портала за електронно правосъдие, показват, че този съдия е Светослав Светиев. Информация, публикувана на уебсайта на Сливенския районен съд, сочи, че новото лице, "случайно" разпределено по делото, се оказва съпругата на Светиев - Петя Петрова Светиева.

В писмото, изпратено до Министерството на правосъдието и Висшия съдебен съвет "Национална федерация за децата", се посочва, че това "създава риск от продължаване на насилието над деца в квартала и прекратяване на разследванията".

Стойко Слабов, адвокат на децата, които са били сексуално малтретирани от Хъл, каза, че съдия Светослав Светиев се е почувствал обиден от репликите на Даниел Хъл по негов адрес по време на изслушване на 11 юни тази година. Педофилът го е нарекъл "убиец", защото не е искал да промени мерките му за задържане и да го освободи след близо две години в ареста. Заради това неуважение съдия Светиев си направи отвод от делото, съобщи Dnevnik.bg.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев