ПП-ДБ остава опозиция в парламента

Акад. Николай Денков
19.06.2024 / 11:39

Акад. Николай Денков от коалиция "Продължаваме промяната" – "Демократична България" заяви от парламентарната трибуна при откриването на 50-ото Народно събрание, че те ще бъдат конструктивна проевропейска опозиция и ще подкрепят всички решения, които придвижват България напред по европейския път на развитие. Той подчерта, че са заедно и ще продължат да се борят за бъдещето на България.

Денков отбеляза, че всяко Народно събрание трябва да започва с надеждата за избиране на правителство, което ще работи в полза на хората и бизнеса. Той коментира, че с всеки изборен цикъл тази надежда избледнява и подчерта, че през последните 6 избора за 3 години само ПП-ДБ са успели да съставят редовни правителства два пъти, което никоя друга политическа сила не е поемала като отговорност.

Денков критикува, че тези правителства са били сваляни с усилията на ГЕРБ, ДПС и ИТН, и допълни, че те са придвижили България към европейските нива много по-бързо от правителствата на ГЕРБ. Той отбеляза, че ГЕРБ и ДПС сега имат възможността да съставят правителство, което искат, и трябва да поемат отговорност за политиките.

Денков благодари на всички, които са подкрепяли ПП-ДБ през годините и призна, че те са извлекли поуки от грешките си. Той обеща, че коалицията ще продължи да работи по своите приоритети, като съдебна реформа, реформа в службите и дигитализация.

Снимка: Уикипидея
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев