Депутатите от 50-то Народно събрание ще направят нов опит за избор на председател

Снимката е илюстративна
20.06.2024 / 10:23

Днес депутатите от 50-тото Народно събрание ще проведат второто си заседание в 10 часа, където ще направят нов опит за избор на председател на парламента. Преди това ще се събере Председателският съвет за обсъждане на номинациите, съобщи БНР.

ГЕРБ настояват на кандидатурата на Рая Назарян за председател, като лидерът им Бойко Борисов заявява, че най-голямата партия трябва да получи този пост. Председателят на ДПС Делян Пеевски също подкрепя Назарян, като смята, че първата сила трябва да има председател на парламента.

Все още не е ясно дали ще се постигне съгласие, но е известно, че "Възраждане" и "Има такъв народ" няма да оттеглят своите номинации – съответно на Петър Петров и на Силви Кирилов.

На заседанието ще се гласува прекратяването на пълномощията на Христо Иванов като народен представител. Иванов подаде оставка след вота на 9 юни и обяви, че няма да бъде депутат в 50-то Народно събрание. Вчера той положи клетва, но веднага след това напусна пленарната зала и подаде заявлението си за оставка.

Също така се очаква лидерът на "Величие" Николай Марков да положи клетва като народен представител, след като вчера не успя поради закъснение.

Снимка: pixabay.com
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев