Запрянов и посланика на Франция Н. Пр. Мишел Ру обсъдиха предизвикателствата пред сигурността в Черноморския регион

..............................................
21.06.2024 / 09:51

Министърът на отбраната Атанас Запрянов и посланикът на Франция за Източното партньорство и Черноморския регион Н. Пр. Мишел Ру обсъдиха на 20 юни предизвикателствата пред сигурността в Черноморския регион. В разговорите участваха и извънредният и пълномощен посланик на Франция в България Н. Пр. Жоел Мейер.

Срещата постави акцент върху съюзните отношения в рамките на Европейския съюз и НАТО, както и върху значението на координацията и конструктивния диалог за постигането на общите цели в областта на сигурността. Обсъждаха се също модернизацията на въоръжените сили, развитието на индустриално-отбранителното сътрудничество и помощта, която България и Франция оказват на Украйна.

В срещата участваха още заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Цанко Стойков, изпълняващият длъжността директор на дирекция „Отбранителна политика и планиране“ полковник Любомир Монов, директорът на дирекция „Политика по въоръженията“ полковник Владислав Шекеров, както и първият съветник в посолството на Франция в България Стефани Петибон.

Снимка: Министерство на отбраната
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев