Лена Бориславова смята, че е възможно да се направи правителство на ГЕРБ-ДПС-ИТН, ако Борисов, Пеевски и Трифонов се споразумеят

Лена Бориславова
23.06.2024 / 11:37

Ще бъдем в опозиция и няма да се откажем от реформите, заяви за БНР Лена Бориславова, депутат от ПГ на ПП-ДБ в 50-ото Народно събрание. Тя подчерта, че партията слуша гласа на избирателите си и обещава предвидимост в бъдеще. Бориславова смята, че наличието на 39 депутати показва, че избирателите искат партията да бъде в опозиция, за да предотврати корупционни практики и отклоняване от пътя на България.

На 29 и 30 юни ще се проведе Национален съвет на "Продължаваме промяната", на който ще се анализират резултатите от изборите на 9 юни. Бориславова подчерта, че решението за опозиционната роля е взето колективно, а не от един човек.

Бориславова заяви, че взаимодействие с ИТН, ГЕРБ и ДПС е невъзможно и изрази категоричното мнение, че няма да подкрепят кабинет с първия, втория или третия мандат, тъй като той няма да бъде експертен и независим.

Според нея правителство на ГЕРБ-ДПС-ИТН е възможно, ако Борисов, Пеевски и Трифонов се споразумеят, но тя не вижда разлика дали това ще стане с първия или с третия мандат. Бориславова също така посочи, че броят депутати, които партия "Величие" възнамерява да изключи от групата си, съответства на липсващите гласове на ГЕРБ и ДПС за парламентарно мнозинство.

Снимка: Уикипидея
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев