Българският INSAIT присъства на конференция в Сиатъл

..............................................
23.06.2024 / 13:58

Институтът за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии (INSAIT) към Софийския университет впечатлява с присъствието си на конференцията CVPR’24, провеждана в Сиатъл, САЩ. CVPR е най-големият световен форум за компютърно зрение и едно от водещите събития в областта на изкуствения интелект. Традиционно там се публикуват някои от най-иновативните проекти в тази сфера, като приемането на материали е изключително трудно и престижно, съобщават от МОН.

INSAIT има 16 статии, включени в програмата на конференцията, което го поставя сред водещите научни организации в света. За сравнение, водещият холандски университет Делфт има 2 публикации, Технион от Израел има 6, Корнел от САЩ има 12, а Кеймбридж - 13. INSAIT почти достига броя на публикациите на двата водещи американски университета – Принстън с 17 и Харвард с 20 статии.

Статиите на INSAIT обхващат различни стратегически направления, включително изкуствен интелект за разбиране на човешки движения, интеграция на видео, снимки и текст, автономно шофиране, генеративен изкуствен интелект, квантови изчисления за изкуствен интелект и изкуствен интелект за крайни устройства. Особено впечатляващо е участието на единайсетокласничката Рени Паскалева, която е включена в една от статиите като част от лятната изследователска програма на INSAIT за ученици.

Това е историческо постижение за България, тъй като INSAIT е първата българска научна организация, участвала в конференцията CVPR за 40-годишната ѝ история.

Още снимки от новината

..............................................

 

Снимки: МОН
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев