Радев: Един от основните въпроси след провелия се предсрочен парламентарен вот е защо българите масово не излязоха да гласуват

..............................................
24.06.2024 / 10:33

Президентът Румен Радев заяви, че един от основните въпроси след предсрочния парламентарен вот е защо много българи не са гласували. Той направи това изявление по време на среща с представители на парламентарната група на ГЕРБ-СДС в президентската институция. От днес президентът започва консултации с политическите формации от новоизбраното 50-о Народно събрание като част от конституционната процедура за връчване на първия проучвателен мандат за съставяне на правителство. На срещата присъства и вицепрезидентът Илияна Йотова.

Президентът Радев подчерта, че резултатът, който направи ГЕРБ-СДС първа политическа сила, ги натоварва с основната отговорност за формиране на мнозинство и съставяне на правителство. Той посочи, че най-важната тема е ходът на преговорите с другите парламентарни партии и тяхната оценка на възможностите за съставяне на стабилно правителство, както и неговите основни приоритети в сложната политическа обстановка.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев