Държавният глава се срещна с ръководството на Hyundai E&C

..............................................
25.06.2024 / 21:57

Президентът Румен Радев заяви, че изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ „Козлодуй” е проект от национално значение за България и трябва да засили партньорството с Република Корея в областта на високите технологии и инвестициите. Той направи това изказване по време на среща с ръководството на Hyundai E&C, които подписаха меморандум за сътрудничество с „Главболгарстрой“ за строежа на новите блокове.

Радев подчерта значението на българската експертиза и опит в ядрената енергетика и призова за включването на повече български компании и специалисти в проекта. Той също така отбеляза, че партньорството с Корея предоставя възможност за технологичен напредък и научен обмен, което би направило България автономна в техническата експлоатация на новите блокове.

Представителите на Hyundai E&C изразиха благодарност за възможността да обсъдят бъдещето на българската ядрена енергетика и увериха, че проектът за 7-и и 8-и блок ще бъде завършен в периода 2033-2035 г., спазвайки заложените времеви и бюджетни рамки.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев