Съветникът по международните въпроси на НАТО Стивън Ковингтън е на посещение в България

..............................................
26.06.2024 / 09:30

Министърът на отбраната Атанас Запрянов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов се срещнаха със съветника по международните въпроси на НАТО Стивън Ковингтън, който е на официално посещение в България от 24 до 26 юни по покана на началника на отбраната.

На срещата обсъдиха въпроси за сигурността на Източния фланг на НАТО и предизвикателствата в Черноморския регион, породени от руската агресия срещу Украйна, както и синхронизацията на националните и съюзните планове за действие в контекста на възпирането и отбраната.

Министър Запрянов връчи на Ковингтън почетен знак на Министерство на отбраната за неговия принос към политиките и дейностите на НАТО, във връзка с 20-та годишнина от членството на България в Алианса. Той подчерта постиженията на Ковингтън в разработването на инициативи за политиката, операциите и партньорството на НАТО, и го нарече истински приятел на България.

Стивън Ковингтън благодари за честта и връченото отличие, и изрази удоволствието си от работата с Българската армия за изграждане на сигурност и поддържане на мира.

Ковингтън има тридесетгодишен опит в стратегическите оценки и препоръки в сигурността, отбраната и политиките на НАТО, и е участвал в разработването на Военната стратегия и Концепцията за възпиране и отбрана на Алианса.

По време на посещението си в България, Ковингтън изнесе лекция във Военната академия „Г.С. Раковски“ по темата за адаптирането и трансформацията на НАТО в изменената среда на сигурност.

Снимка: Министерство на отбраната
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев