Президентът Румен Радев критикува новото правителство на Република Северна Македония за агресивната му реторика спрямо България

..............................................
26.06.2024 / 12:10

Президентът Румен Радев критикува новото правителство на Република Северна Македония за агресивната му реторика спрямо България, заявявайки че това е политика, насочена против европейските принципи и решения, приети с консенсус от всички държави членки на ЕС, както и срещу международните ангажименти на РСМ.

В отговор на въпрос относно изявлението на служебния министър на отбраната на България относно предоставянето на военна техника на Украйна, Радев подчерта важността на поддържането на солиден военен капацитет за България. Той изрази загриженост относно липсата на подготвени и мотивирани хора на бойното поле в Украйна и подчерта необходимостта от започване на преговори за прекратяване на бойните действия и установяване на мирни условия съгласно Устава на ООН.

Радев обяви, че ще връчи мандата за съставяне на правителство след завършването на консултациите с партиите от Народното събрание на България.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев