До края на годината ще бъде завършен ремонтът на отсечката Ботевград-Мездра

..............................................
26.06.2024 / 20:28

„До края на годината ще бъде завършен ремонтът на отсечката Ботевград-Мездра. След това строителите обещаха движението да бъде пуснато в една лента. Нека проявим разбиране и толерантност, за да се случат нещата“, заяви министър-председателят Димитър Главчев, който заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова провериха необходимостта от затварянето на отсечката и напредъка на строителните дейности.

Премиерът Главчев призова хората да проявят търпение, за да бъде завършен ремонтът. Той увери, че „Петрохан“ ще бъде ремонтиран при наличие на повреди по настилката и ще бъде поставена специална настилка против приплъзване на тировете. От петък до неделя, както и през делничните дни в пиковите часове, тежкотоварни камиони няма да се движат.

Министър Виолета Коритарова подчерта, че затварянето на пътя е наложително за довършването на съоръженията. „Нямаше друг вариант. Нашата цел беше по-рано да затворим. Направихме обстойни анализи и няма как да осигурим безопасност на пътуването и едновременно безопасност за строителните работници“, допълни тя.

Ако има забавяне в изпълнението на ремонта, ще бъдат наложени санкции на изпълнителя.

Снимка: Министерски съвет
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев