На редовната сесия на местния парламент в Сливен бяха приети всички 49 точки

..............................................
27.06.2024 / 16:55

На редовната сесия на местния парламент в Сливен бяха приети всички 49 точки. Беше приета нова Наредба за символиката и частично изменена Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги. Община Сливен дари 160 хил. лв. за ремонт на салона на Народно читалище „Зора-1860“, подкрепяйки необходимостта от обновяване на залата.

Гласувано бе и разместване на средства за ремонт на мостови съоръжения, преустройство на Дома за стари хора, закупуване на инвентар за Домашния социален патронаж и други ремонтни дейности. Променен бе съставът на няколко постоянни и обществени комисии, като Лидия Димитрова стана председател на Постоянната комисия по образование, наука, култура и вероизповедания.

Бяха одобрени Програмата за работата на Общинския съвет за третото тримесечие на 2024 г., Планът за изпълнение на общинската стратегия за подкрепа на личностното развитие на децата и учениците и протоколът на Комисията по стипендиите. Разширена бе транспортната схема по линия Сливен-Горно Александрово, включвайки Полигон „Ново село“ и Мокрен. Решено бе Община Сливен да кандидатства с проект за саниране на детска градина „Минзухар“ в село Крушаре.

Увеличен бе допустимият брой на децата в смесени дневни групи в общинските ясли. В дневния ред бяха включени и разпоредителни сделки с общинска собственост, отпускане на финансови помощи и средства.

Председателят на Общинския съвет Димитър Митев информира, че Георги Георгиев е включен в състава на групата общински съветници от ГЕРБ след решение на ВАС от 7 май. Той положи клетва като общински съветник на предишната сесия.

Сесиите на Общинския съвет се излъчват на живо, а подробна информация за дневния ред е достъпна на посочения линк.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев