Министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов високо оцени проекта за индустриален парк в Сливен

..............................................
27.06.2024 / 17:08

Министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов високо оцени проекта за индустриален парк в Сливен по време на посещението си в града, където разговаря с кмета Стефан Радев и неговия екип. Карадимов посочи, че индустриалните паркове привличат чуждестранни инвеститори и високотехнологични производства, което е важно за младото поколение и за преодоляване на регионалните диспропорции.

Кметът Радев благодари на общинския и министерския екипи за успешното завършване на проекта и изрази надежда, че до средата на 2026 година ще се реализира инвестицията, което ще даде нов тласък на развитието на региона.

Управителят на „Индустриален парк Сливен“ Соломон Москона подчерта уникалната транспортна свързаност на парка, включително писта на летище и жп терминал. Проектът цели да подобри благосъстоянието на населението чрез привличане на инвеститори. Държавата ще подкрепи проекта с близо 14 милиона лева, а общината ще допринесе с близо 6 милиона лева.

Министър Карадимов обясни, че с изградена инфраструктура, членство в ЕС и потенциално в Еврозоната, България има всички предпоставки за значителен напредък. „Индустриален парк Сливен“ ЕООД е изцяло собственост на Община Сливен.

Още снимки от новината

..............................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев