Предстои Фестивалът на Етносите, багрите и котленския килим

..............................................
30.06.2024 / 14:47

Българските обичаи играят ключова роля в запазването на националната идентичност, тъй като те са дълбоко укоренени в историята на нашия регион. През годините тези традиции не само се пазят, но и непрекъснато обогатяват. Богатият културен календар на България е свидетелство за това, включвайки десетки международни и национални фестивали и събори.

Сред тези събития изпъква Фестивалът на Етносите, багрите и котленския килим, който от година на година се превръща в уникално училище за хиляди посетители, млади и стари. Учениците от СУ „Георги Ст. Раковски“ в Котел активно участват в този фестивал, влизайки в различни роли и сътрудничейки с учители, родители и местни жители. Те представят знанията си за различните компоненти на фестивала в залата на Туристическия информационен център, подчертавайки уникалността на котленския фестивал в сравнение с другите.

В тяхната последна презентация на тема „Фестивалите в България и мястото на Етносите, багрите и котленския килим сред тях“, младежите отбелязаха, че за тях фестивалът не е просто поколенчески мост, а място, където те учат от миналото, съхраняват паметта и корените на българската култура.

Информация за Фестивала на Етносите, багрите и котленския килим се разпространява активно чрез сайтове, радиостанции и социални мрежи. Младежите от Котел също разказват за това събитие от уста на уста, подчертавайки, че само там може да се усети истинската атмосфера на традиционната българска култура и фолклор.

Осемгодишното Котленче, талисман на фестивала, с нетърпение очаква 26-ти юли, когато отново ще посрещне своите приятели от цяла България и от чужбина в парк „Изворите“. Тази година малките участници обещават незабравими спомени и възможности за срещи с популярни лица от българската сцена, които ще бъдат обявени в началото на юли.

Още снимки от новината

..............................................
..............................................
..............................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев