Разчистването на терена за изграждане на Националната детска болница напредва с ускорени темпове

Премиерът Димитър Главчев
01.07.2024 / 19:45

Разчистването на терена за изграждане на Националната детска болница напредва с ускорени темпове и ще завърши през септември, по-рано от планираното. Европейската инвестиционна банка ще представи предложението си за структурата на болницата до края на юли. Това съобщиха премиерът Димитър Главчев и министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева при инспекция на напредъка в Горна баня. Министър Кондева отбеляза, че другите етапи от проекта също напредват според плана.

Премиерът Главчев обяви, че българската позиция за предстоящата Среща на върха на НАТО ще бъде изпратена в секретното деловодство на парламента. Той увери, че в нея няма отклонения от решенията на Народното събрание.

Главчев потвърди, че пенсиите се увеличават с 11% от 1 юли, а парите ще бъдат по сметките на над 2 милиона пенсионери следващата седмица.

По въпроса за предложения състав на редовен кабинет, Главчев подчерта, че присъствието на министри от служебното правителство показва приемственост и добри резултати. Той изрази надежда за сформиране на стабилен кабинет, като политическите сили в България вземат пример от европейските лидери, които наскоро се обединиха в мнозинство.

Снимка: Министерски съвет
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев