Към екипа на отделението по неврохирургия в МБАЛ „Хаджи Димитър“ – Сливен се присъедини сирийският лекар д-р Амин Кахиле

..............................................
02.07.2024 / 10:56

Към екипа на отделението по неврохирургия в МБАЛ „Хаджи Димитър“ в Сливен се присъедини д-р Амин Кахиле от Сирия. Той е роден на 1 януари 1966 г. и е завършил Медицинския университет в София. Има над 22 години стаж в държавната болница на град Латакия и още 5 години в реномирана клиника в София. Д-р Кахиле е член на Българското дружество по неврохирургия и на Европейската асоциация на неврохирургичните дружества.

След покана от приятел, той решава да се установи в Сливен, впечатлен от модерната болница „Хаджи Димитър“. Д-р Кахиле е специалист в областта на мозъчната и гръбначната хирургия, с многобройни успешни операции на черепно-мозъчни и гръбначни травми, тумори и други неврохирургични състояния.

Д-р Кахиле започва работа в болницата в края на май. Още първия ден, заедно с началника на отделението д-р Есен Мустафа, извършва мозъчна операция на възрастна жена с тумор. В следващите дни той сам оперира мозъчен тумор на 68-годишен пациент и вътремозъчен кръвоизлив на 88-годишна жена, обяснявайки, че това е едно от най-честите и опасни мозъчни състояния.

Много членове на семейството на д-р Кахиле са посветени на здравеопазването. Съпругата му е стоматолог в Латакия, синът им учи медицина в София, а дъщеря им иска да следва стоматология или фармация в България. Брат му и неговите двама синове са лекари в Германия, а сестра му е аптекарка.

Д-р Кахиле се надява, че през август съпругата и дъщеря му ще се присъединят към него в Сливен и вярва, че ще продължи да работи като пълноценен специалист в новата си позиция.

Още снимки от новината

..............................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев