Софийският апелативен съд окончателно остави в ареста Орлин Гигов, обвинен в убийството на приятелката си Силвия

Снимката е илюстративна
02.07.2024 / 11:21

Софийският апелативен съд окончателно остави в ареста Орлин Гигов, обвинен в убийството на приятелката си Силвия, която е от украински произход, съобщи DarikNews. Гигов се яви пред съда с медицинска маска и шапка, която скриваше лицето му.

Силвия беше убита на 20 юни в столичния квартал "Красно село" след поредния скандал между нея и Гигов, предизвикан от употреба на алкохол. Сигнал за смъртта подали самият Гигов и неговата майка.

Жената беше намерена в жилището с черепно-мозъчна травма, а по Гигов също бяха открити множество травми. Според съда има достатъчно доказателства, че Гигов е извършил убийството, включително признание пред майка си в чат, който разследващите имат.

Гигов твърди, че Силвия е паднала сама в кухнята след употреба на алкохол, ударила се и починала. Разследването обаче показва, че Гигов многократно е проявявал насилие към нея и към други жени, с които е имал връзка през годините. Съдът отбеляза, че Гигов е бил осъждан и преди за нападение срещу друга жена и неведнъж е бил задържан за побои над жени, включително и над убитата Силвия Киркова.

Снимка: pexels.com
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев