Предстоящата седмица ма ЕП 01 – 07 юли 2024 г

Европейски парламент
03.07.2024 / 11:39

Европейските избори се проведоха от 6 до 9 юни. Временните резултати се публикуват на уебсайта на европейските избори и се актуализират редовно до учредителната сесия на десетия законодателен мандат на Парламента, която ще се проведе от 16 до 19 юли в Страсбург.

На уебсайта на изборите може да се намери информация за националните резултати, местата по политически групи и държави, разбивка на националните партии и политически групи, както и данни за избирателната активност. Потребителите могат да сравняват резултатите, да проверяват мнозинствата и да създават свои собствени джаджи.

Политическите групи провеждат своите учредителни срещи. Групите на EPP, S&D, Renew и Greens/EFA вече са провели своите срещи, а учредителната среща на ЕКР, ИД и групите на левицата е насрочена за 3 юли.

Съгласно правило 33 от процедурния правилник на Парламента, политическата група трябва да се състои от най-малко 23 членове на ЕП, избрани в най-малко седем държави-членки. За да бъде създадена група, председателят на ЕП трябва да бъде уведомен за името на групата, нейните членове и членове на бюрото, както и за нейната политическа декларация, в която се посочват ценностите, основните политически цели и общата политическа ориентация на групата.

Повече информация за случващото се след европейските избори може да се намери на посочения уебсайт.

Председателят на ЕП, Роберта Мецола, ще бъде в Португалия в сряда, където ще се срещне с португалския премиер Луиш Монтенегро.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев