Премиерът Димитър Главчев обяви в началото на правителственото заседание, че служебният кабинет е изпълнил своите задължения

Премиерът Димитър Главчев
03.07.2024 / 20:15

Премиерът Димитър Главчев обяви в началото на правителственото заседание, че служебният кабинет е изпълнил своите задължения съгласно конституцията. Той подчерта, че е постигнат значителен напредък за организиране на честни и прозрачни избори, както и в различни области от началото на мандата. Сред постиженията са двойно по-бързото разчистване на терена на Националната детска болница, осигуряването на 1 млн. лв. за оборудване на медицинския хеликоптер за планинско спасяване, увеличението на пенсиите с 11% от 1 юли, изплащането на близо 300 млн. лв. на земеделците, 80 млн. лв. за висшите учебни заведения и стартиране на работа с алтернативно гориво в АЕЦ „Козлодуй“.

Главчев посочи и важни договори за изграждането на Вертикалния газов коридор, както и модернизацията на граничните пунктове, особено с Турция. Той обяви, че законопроектът за въвеждане на еврото е внесен в парламента, а България е получила конкретен срок за присъединяване към ОИСР до края на 2025 г. Премиерът изтъкна, че България продължава по избрания път като член на НАТО и ЕС и подчерта ангажиментите на кандидат-членките за ЕС, включително Северна Македония. Главчев завърши с думите, че кабинетът е избрал по-трудния, но по-добър път за постигане на резултати.

Снимка: Министерски съвет
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев