Министерство на здравеопазването и Министерство на иновациите представиха Стратегията за дейността на Българската банка за развитие

..............................................
04.07.2024 / 20:58

Приемането на Стратегията за дейността на Българската банка за развитие за 2024-2026 предостави възможност да се представят заедно с Министерството на иновациите възможностите за финансиране, развитие и подкрепа на лечебните заведения с над 50% държавно участие в капитала, както и на общинските. Това заяви министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева на среща с ръководствата на общинските и държавните лечебни заведения, организирана от Министерството на иновациите и растежа съвместно с Министерството на здравеопазването. В срещата участваха и министърът на иновациите и растежа доц. Росен Карадимов, зам.-министърът на иновациите и растежа Веселина Минчева, зам.-министърът на здравеопазването Добромира Карева, както и представители на ББР.

Министър Кондева уточни, че очаква лечебните заведения сами да направят анализи и да участват в програми за финансиране както от ББР, така и по европейски проекти. Всички те трябва да получат разрешение от Министерството на здравеопазването. Проектите ще бъдат преценявани от самите лечебни заведения и могат да включват развитие на инфраструктурата, закупуване на апаратура или други нужди. Министърът подчерта, че те ще бъдат подкрепени, ако представените планове водят до подобряване на здравеопазването в съответния район.

Снимка: Министерство на здравеопазването
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев