Министри от служебния кабинет ще участват в първия блиц контрол на 50-то Народно събрание

Народното събрание в София
05.07.2024 / 08:51

Служебният премиер и министър на външните работи Димитър Главчев, заедно с вицепремиера и финансов министър Людмила Петкова, ще участват в първия блиц контрол на 50-ото Народно събрание, където ще отговарят на въпроси от депутати. Това съобщава в публикация БНР. В програмата на парламента е предвидено изслушване на Главчев относно уволнения и назначения в няколко държавни агенции, включително ДАНС, Държавната комисия по сигурността на информацията, Държавната агенция „Технически операции“ и Държавната агенция „Разузнаване“. Искането за изслушване е внесено от депутати от ПП-ДБ, които смятат, че промените в ръководствата на тези служби са скандални.

По време на парламентарния контрол ще участват само представители на кабинета. Кристина Петкова от ПП-ДБ пита Главчев за правните основания за освобождаването на зам.-председателя на Държавна агенция „Технически операции“ Димитър Костов, зам.-председателя на ДАНС Петър Петров и ръководителя на Държавната комисия по сигурността на информацията Цвятко Георгиев.

Министърът на регионалното развитие Виолета Коритарова ще отговаря на най-много въпроси - общо пет, докато министърът на културата Найден Тодоров ще отговаря на един въпрос.

Снимка: Уикипидея
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев