Подменят водопровода в обхвата на Промишлена зона

..............................................
05.07.2024 / 20:49

Водопроводът в Промишлената зона, на локалното платно на ул. „Банско шосе“, част от ул. „Самуиловско шосе“ и бул. „Стефан Караджа“, ще бъде подменен. Това бе потвърдено на среща между кмета Стефан Радев и управителя на „Водоснабдяване и Канализация-Сливен“ инж. Пламен Трифонов, като финансирането е осигурено от водното дружество. Работите ще започнат средата на юли и включват цялостна подмяна на водопровода.

На същата среща, в която участваха и председателят на Общинския съвет Димитър Митев, общински съветници и кметският наместник на кв. „Речица“ Христина Блецова, бе обсъден и проектът за водния цикъл в Сливен. Специално внимание бе отделено на проблемите в „Речица“, където има забавяне на ремонтните дейности. Инж. Трифонов съобщи, че предстои подписване на допълнително споразумение с изпълнителя на проекта поради забавяне.

Идеята е канализацията за отпадъчни и дъждовни води, както и реконструкцията на водопроводите, да завършат до началото на октомври. След това ще започне асфалтиране на улиците и тротоарите. Кметът Радев увери, че Общината ще сътрудничи в процеса и пое ангажимент за осигуряване на допълнителна водоноска за улиците на „Речица“.

Участниците в срещата се договориха да подготвят обща декларация на местния парламент, упълномощаваща група общински съветници за среща с представители на „Български ВиК холдинг“ и фирмата-изпълнител. Декларацията ще бъде гласувана на редовната сесия на Общинския съвет в края на месеца.

Строителните дейности в „Речица“ са част от голям проект в Сливен и Нова Загора на стойност 131 млн. лева по ОП „Околна среда“, съфинансиран от ЕС чрез Кохезионния фонд. Проектът включва реконструкция и изграждане на 55 км водопроводи, 45 км канализация и реконструкция на пречиствателните станции за отпадъчни води в Сливен и Нова Загора. Новата пречиствателна станция за питейни води в Сливен ще бъде свързана с язовир „Асеновец“ и В и К мрежата на града.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев