От днес, 8 юли, започват да се изплащат пенсиите за месец юли

Снимката е илюстративна
08.07.2024 / 08:44

От днес, 8 юли, започват да се изплащат пенсиите за месец юли, съобщава DarikNews. Това ще продължи до 22 юли за възрастните хора, които получават парите си чрез пощенските станции. Тези, които предпочитат да получават средствата си директно в банковата си сметка, вече получиха преводите днес.

След увеличението от 1 юли новите размери на пенсиите ще бъдат изплатени на всички пенсионери с трудови пенсии, отпуснати до края на 2023 г. Въпреки това, пенсионерите, които в момента получават пенсии, надвишаващи максимално определения праг от 3400 лева, няма да получат допълнително увеличение, тъй като техните пенсии вече надхвърлят законовия лимит.

От 1 юли минималният размер на пенсията за осигурителен стаж и възраст се увеличава до 580,57 лева. Освен това около 675 000 пенсионери ще получат допълнителни средства към пенсиите си поради осъвременяване. Това включва тези, които получават част от пенсията на починалия си съпруг или съпруга, както и пенсионерите, които имат право на социална пенсия за старост.

Размерът на социалната пенсия за старост се увеличава от 266,64 лева на 307,07 лева. Информация за всички видове плащания, извършвани от Националния осигурителен институт, е лесно достъпна на уебсайта на институцията в раздел „Календар на плащанията“.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев