Близо 2 милиона лева ще бъдат инвестирани в детска градина „Щастливо детство“ в Ямбол

...........................................
09.07.2024 / 20:26

Близо 2 милиона лева ще бъдат инвестирани в детска градина „Щастливо детство“ в Ямбол. Заместник-кметът Васил Александров обяви новината на пресконференция, на която присъстваха изпълнителите на строително-монтажните работи, строителният надзор и представители на различни институции от град Ямбол.

Детската градина е построена през 1976 г., а оттогава са извършени само частични ремонти, съобщават от Община Ямбол. Строителните дейности ще включват цялостно обновяване и модернизиране на занималните, създаване на безопасна среда за 120-те деца, посещаващи градината, и подобряване на условията за персонала. Планираните строително-ремонтни дейности включват въвеждане на мерки за енергийна ефективност, ремонт на покрива, ВиК и електрическите инсталации, подмяна на осветителните тела, подмяна на старата дървена дограма, монтиране на система за автоматизация и контрол на отоплението, дейности по конструктивното укрепване на сградата, осигуряване на достъп за хора с увреждания и други подобрения за цялостно обновяване на външния вид на сградата.

Проектът включва и обновяване на материалната база чрез закупуване на ново модерно обзавеждане и оборудване за помещенията в сградата на детска градина „Щастливо детство“. По време на ремонта е организирано децата от три- до седемгодишна възраст да посещават другата сграда, в която са яслените групи.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев