Започва делото срещу Рангел Бизюрев от Цалапица, обвинен в убийство

Снимката е илюстративна
10.07.2024 / 09:42

Днес е планирано първото разпоредително заседание по делото срещу 32-годишния Рангел Бизюрев от Цалапица, който е обвинен в убийството на 24-годишния Димитър Малинов на 20 юли миналата година. Това престъпление е извършено с изключителна жестокост. Ако бъде признат за виновен, Бизюрев може да получи наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна, съобщи БНР.

Бизюрев беше заподозрян в извършването на убийството на Митко от Цалапица, преди тялото на жертвата да бъде открито. Преди да бъде арестуван, той избяга и се укри в Германия. Съдът издаде европейска заповед за неговия арест, но едва след четири месеца той беше задържан и през март беше екстрадиран обратно в България.

По време на предварителното производство Бизюрев беше изслушан като свидетел по делото на близнаците Валентин и Борислав Динкови. Той твърди, че е нанесъл само удари по тялото на Малинов, но не и по главата. Според неговите показания след побоя Малинов все още е бил жив. Случаят привлече значително медийно внимание, като близките, роднините и жителите на Цалапица продължават да протестират, изисквайки цялата истина за убийството на Димитър Малинов да бъде разкрита.

Днес близки и роднини на убития Димитър Малинов отново се събраха пред съдебната палата и протестираха, настоявайки за справедлива присъда за Рангел Бизюрев. Те искат доживотна присъда без право на замяна за Бизюрев. Освен това те изискват делото срещу близнаците Валентин и Борислав Динкови да бъде приобщено към делото за убийство в Окръжния съд.

Снимка: pexels.com
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев