Полицейски служители ще съдействат за връчване на актове на родители на деца, които трайно отсъстват от училище

...........................................
10.07.2024 / 14:41

Полицията ще помогне за връчване на актове на родителите на деца, които често отсъстват от училище в област Сливен. Това решение беше взето на среща днес. На срещата присъстваха областния управител Чавдар Божурски, шефа на полицията, старши комисар Димитър Величков, началникът на Регионално управление на образованието Кристиана Добрева-Станкова, Ваньо Матев - директор на Регионална дирекция „Социално подпомагане”, както и представители на Регионална здравна инспекция и на четирите общини. Те обсъждаха как да помогнат на децата да останат в училище възможно най-дълго.

Има някои проблеми, като например намирането на родителите, за да им кажат за отсъствията на децата им. Този проблем е особено труден в някои квартали. Също така беше споменато, че понякога лекарите дават бележки за болни деца, но това струва пари и може да е трудно за семействата с много деца, които нямат достатъчно пари.

Въпреки тези предизвикателства, екипите, които помагат на децата да останат в училище, продължават да работят усилено, за да ги намерят и да им помогнат.

Още снимки от новината

...........................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев