Криминална хроника Ямбол - 10.07.2024 г.

Полиция Ямбол
10.07.2024 / 15:51

Информационен бюлетин на ОД МВР-Ямбол - 10.07.2024 г.

 

Досъдебно производство за управление на МПС под въздействие на наркотични вещества е започната в РУ-Ямбол. На 9 юли към 08:40 часа, на "Обходен път Юг", е извършена проверка на товарен автомобил „Ситроен Джъмпер“, управляван от 31-годишен мъж. При тестването на водача за употреба на наркотични вещества или техните аналози, техническо средство е реагирало положително на метамфетамин. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

В РУ-Ямбол е образувано бързо производство за управление на МПС след употреба на алкохол. На 10 юли около 00:25 часа, в гр.Ямбол, в района на ул. „Граф Игнатиев“ е извършена проверка на лек автомобил „БМВ“, управляван от 22-годишен мъж. При тестването на водача са употреба на алкохол, техническото средство е отчело стойност над 1,2 на хиляда концентрация на алкохол в кръвта. Младият мъж е задържан за срок до 24 часа . Автомобилът е иззет. Работата по случая продължава.

Снощи към 20:45ч до село.Каманец е установен самокатастрофирал лек автомобил „Шевролет Каптива“, управляван от 21-годишен чужденец. В хода на полицейските действия е констатирано, че на превозното средство са поставени регистрационни номера издадени за друго МПС. Извършени са процесуално-следствени действия. Младият мъж е задържан за срок до 24 часа. Разследването продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.

 

По линия „Пожарна безопасност и защита на населението“:

През изминалото денонощие дежурните огнеборци са реагирали на 10 сигнала за произшествия. В 7 от случаите, в различни райони на областта, са горели сухи треви и храсти – без загуби. Около 14:20 часа е постъпил сигнал за възникнал пожар в сграда в село Зимница. Огънят е нанесъл щети на покривната конструкция и други. Причина за възникване на пожара е неизправност в ел. връзки. Вчера пластмасов контейнер е горял в ямболския комплекс „Хале“, а днес около 06:30 часа в комплекс „Хале“ при стартиране на двигателя се е запалил лек автомобил „Москвич“.

Призоваваме за повишено внимание и спазване на мерките за пожарна безопасност. Не палете огън на открито!

Снимка: Internet
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев