Започва ремонтът на временната оперативна база за спешната медицинска помощ по въздух (HEMS)

...........................................
11.07.2024 / 21:06

Министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков и кметът на Сливен Стефан Радев започнаха ремонтните дейности на временната оперативна база за спешната медицинска помощ по въздух (HEMS) на летище Бършен. След като втората въздушна линейка пристигне през ноември, тя ще обслужва Източна България от там.

Графикът за ремонтните дейности включва изолация, ремонт на покрива, подмяна на прозорци и врати и създаване на зони за почивка на пилотите. Министерството на здравеопазването предостави терен и хамбар за временна употреба, докато бъде построена постоянната база наблизо. Министър Гвоздейков изрази своята благодарност към кмета и общинския съвет за тяхната подкрепа и добър диалог. Той добави, че позиционирането на тази инвестиция в региона ще повиши икономическото му въздействие, като например изграждането на една от най-модерните индустриални зони в България в близост до летището.

Кметът Радев поздрави министъра и неговия екип за техния напредък и напомни, че всяка минута е ценна, когато някой се нуждае от спешна медицинска помощ. Продължава работата по изграждането на площадка за медицински хеликоптери в местната болница, която ще бъде сертифицирана. Министър Гвоздейков спомена, че временната база може да се използва и за тренировъчни цели на екипи в бъдеще.

Още снимки от новината

...........................................
...........................................
...........................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев