Определиха кандидатите за Националния съвет на децата от област Сливен

...........................................
11.07.2024 / 21:52

Четири кандидатури за членове на Националния съвет на децата от област Сливен бяха одобрени днес. Процесът на избор се ръководи от Фатме Мустафова, заместник-областен управител на област Сливен. Други членове на комисията включват: Веселина Седларска (писател и журналист), Галя Вълчева-Германова (РЗИ), Емил Николов (ОДМВР), Ники Комедвенска (поет и педагог), Радостина Манчева (РДСП) и Ралица Василева (РУО).

Комисията прегледа предложенията, представени от ученически форми за самоуправление и младежки съвети в общините. Въз основа на оценка на автобиографиите и мотивационните писма на кандидатите, четирима души бяха избрани за членове на Националния съвет на децата от област Сливен: Галена Стоянова, Димитър Митев, Зарина Симеонова и Мейрем Мустафова. Друга комисия в Държавната агенция за закрила на детето ще избере един от тези кандидати за титуляр и един за заместник-член на съвета.

Съветът на децата служи като консултативен орган към председателя на Държавната агенция за закрила на детето. Основната цел на съвета е да насърчава участието на деца в процеса на разработване на политики и вземане на решения, свързани с младите хора.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев