Военнослужещи от състава на Сухопътните войски и на Военновъздушните сили участват в гасенето на пожари в различни райони на страната

...........................................
13.07.2024 / 11:20

Военнослужещи от Сухопътните войски и Военновъздушните сили участват в гасенето на пожари в различни райони на България. Това съобщават от Министерство на отбраната.

Екип от 42-ри механизиран батальон започва работа в село Мелница, Елхово от рано сутринта на 13 юли. Те се борят с огън в горска и земеделска земя по заповед на генерал-майор Деян Дешков.

От Военновъздушните сили, 19 военнослужещи с 4 единици техника се включват в гасенето на същия пожар от 8:35 ч.

Военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада продължават да помагат при големия горски пожар между селата Песнопой и Михилци, област Пловдив. Под ръководството на подполковник Павел Тодоров, 41 военнослужещи с 9 единици техника и медицински екип се борят с огъня. Заместник-командирът полковник Димо Гюдженов също е на място.

Два вертолета на Военновъздушните сили от 24-та авиобаза – Крумово гасиха пожари на 12 юли. Ми-17 и AS 532 AL Cougar участваха в гасенето на пожари в Средна гора и село Срем, Тополовград. Ми-17 извърши 21 захода и хвърли 42 тона вода, докато AS 532 AL Cougar направи 52 захода и хвърли 83 тона вода. Вертолетът Cougar бе пренасочен и към пожар в района на село Срем.

Днес МВР поиска два хеликоптера от 24-та авиобаза – Крумово за овладяване на пожар в землището на село Горноселци, община Ивайловград.

Снимка: Министерство на отбраната
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев