Евакуираха 25 души заради пожара в село Срем, сливенският митрополит Арсений отпусна финансова помощ и продукти

Устремския манастир "Св. Троица"
13.07.2024 / 14:36

Двадесет и пет души, пострадали от пожари около село Срем в Тополовградската община, са евакуирани и настанени в Устремския манастир "Св. Троица", съобщиха за БТА от Сливенската митрополия. На пострадалите е оказана помощ и е осигурен подслон. Игумения Серафима и отец Николай Клюнков са на разположение на жителите на село Срем.

В знак на солидарност с пострадалото население, Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Арсений, заедно с община Тополовград, организира финансова помощ и доставки за засегнатите семейства. Това ще помогне за облекчаване на някои непосредствени нужди и ще покаже на общността, че не са сами в този труден момент.

Пожарите, които вилняха в региона, причиниха значителни щети, включително унищожаването на над десет къщи в съседното ивайловградско село Горноселци. Поради мащаба на бедствието, частично извънредно положение беше обявено в община Ивайловград, а ситуацията остава критична и в община Тополовград, тъй като пожарът продължава да обхваща земите край село Срем.

Снимка: Уикипидея
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев