Край Тунджа се проведе спортен празник

...........................................
15.07.2024 / 20:43

Община Нова Загора и Многоспортов туристически клуб „Тунджа Жребчево“ организираха вълнуващо приключение за деца от 7 до 14 години и техните родители от 12 до 14 юли 2024 г. Събитието, наречено „Уикенд с мама и татко на палатка“, предложи набор от дейности, които насърчават семейството да прекарва качествено време заедно сред природата.

Въпреки екстремните горещини, децата намериха прохлада в река Тунджа, която се превърна в основна атракция на фестивала. Те се наслаждаваха на освежаващи скокове във водата и се наслаждаваха на естественото джакузи, образувано в коритото на реката. Други популярни дейности на открито включват игра със чували, детски риболов и катерене по въже.

Тази година кулинарният курс имаше специален акцент върху приготвянето на баници на сач. Много родители и деца с нетърпение се включиха в уроците, за да научат изкуството да създават тези вкусни лакомства. Освен това участниците имаха възможността да се научат да управляват каяци, което предизвика вълнение сред младите ентусиасти.

Децата и техните семейства също събраха съчки за лагерен огън, около който беше организирана обща софра. Вечерта беше изпълнена с традиционна българска музика, като се преподаваха хорà от различни региони на страната. Семействата останаха до късно през нощта, споделяйки истории и създавайки спомени.

Уикендът беше високо оценен от участниците, като броят на присъстващите тази година показва нарастващата му популярност. Малките и големите си тръгнаха с усмивка на лице и сърца, пълни с положителни емоции. Като жест на признателност, Община Нова Загора гарантира, че всяко малко спортистче ще си тръгне със стимул и сладки изкушения.

Още снимки от новината

...........................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев