Радев изрази очакване да стане ясно скоро ще има ли мнозинство в парламента и подкрепа за втория мандат за съставяне на правителство

...........................................
16.07.2024 / 15:34

Президентът Румен Радев подчерта важността на ефективното обучение на българските военни пилоти за успеха на програмата за придобиване на изтребители F-16. Той направи тези коментари по време на честването на 20-годишнината от приемането в състава на ВВС на учебно-тренировъчните самолети PC-9M и PC-12/45, произведени от Pilatus Aircraft. Според президента подготовката на пилотите е от решаващо значение за успешното изпълнение на мисията на F-16 Block 70.

По време на събитието държавният глава участва в демонстрационен полет с учебно-тренировъчния многоцелеви самолет RS-21, който той похвали за неговите отлични летателни качества, напреднали технологии и съотношение цена-качество. Президентът отбеляза, че техническите характеристики и оборудването на RS-21 са напълно съвместими с тези на F-16 Block 70, осигурявайки плавен преход за пилотите по време на техния преход.

Румен Радев отговори и на въпрос относно искането на парламентарната група на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ за забавяне на връчването на втория проучвателен мандат за формиране на правителство. Той изрази надежда скоро да стане ясно дали има парламентарно мнозинство и подкрепа за мандата на втората по големина парламентарна група. Президентът добави, че реакциите на другите политически партии към предложенията на ПП-ДБ ще покажат наличието на такова мнозинство и ще повлияят на решението му. Той увери, че ще вземе предвид графика на Народното събрание, като същевременно остава верен на Конституцията.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев