Атанас Запрянов награди заместник-посланика на САЩ във връзка с приключване на мандата в България

Андриа Брулет-Родригез и Атанас Запрянов
24.07.2024 / 08:49

На 23 юли министърът на отбраната Атанас Запрянов награди заместник-ръководителя на дипломатическата мисия в Посолството на САЩ в София Андриа Брулет-Родригез. Наградата беше почетен плакет на Министерство на отбраната, връчен във връзка с приключването на нейния мандат в нашата страна.

По време на събитието министър Запрянов лично благодари на г-жа Брулет-Родригез за тяхното успешно сътрудничество по време на нейната дипломатическа мисия в България. Той подчерта значителния й принос за укрепване на двустранното сътрудничество в областта на отбраната между двете държави.

От своя страна заместник-посланикът на САЩ изрази своята признателност за топлите думи и отбеляза дългогодишната традиция на добри отношения между България и Съединените щати. Тя също така сподели своето удовлетворение от ефективното сътрудничество между експерти от двете страни.

По време на срещата двамата обсъдиха различни теми, включително съвместни военни учения и тренировки, решения, взети по време на Срещата на върха на НАТО във Вашингтон, помощ, предоставена на Украйна, и стъпки, предприети за продължаване на тази подкрепа.

Снимка: Министерство на отбраната
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев