Баба дари пари от пенсията си за пострадалите от пожарите в България

Снимката е илюстративна
24.07.2024 / 10:46

90-годишна жена от Кърджали стана първият дарител в кампанията на Българския червен кръст (БЧК) за подпомагане на пострадалите от пожарите, съобщи NOVA. Баба Мара Белева, която е и един от първите доброволци на организацията в града, дари 50 лева от пенсията си за каузата.

Въпреки скромните си средства, възрастната жена споделя, че сърцето не я боли да отдели парите, защото е важно как харчиш парите си. Тя е видяла много през живота си, но не е ставала свидетел на такава трагедия досега. Желанието ѝ да помогне на засегнатите от пожарите е силно и иска да направи нещо повече от просто да дари пари. Тя копнее да отиде на място, да прегърне и утеши хората, преживели такъв ужас, като същевременно признава, че държавата ще работи за възстановяването на домовете им и закупуването на необходимите стоки и дрехи.

Директорът на БЧК-Кърджали, Светломира Димитрова, изрази своята благодарност към баба Мара за нейния щедър акт и отдаденост към каузите на Червения кръст през годините. Всеки може да подкрепи кампанията, като изпрати кратък SMS на номер 1466 или дари чрез банковата сметка, посочена на уебсайта на БЧК.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев