Президентът Радев се срещна с Джаган Чапагейн

...........................................
24.07.2024 / 21:09

Държавният глава Румен Радев се срещна с генералния секретар на Международната федерация на дружествата на Червения кръст и Червения полумесец Джаган Чапагейн в президентската институция. Присъстваха вицепрезидентът Илияна Йотова, председателят на Българския Червен кръст акад. Христо Григоров, генералният директор на организацията проф. д-р Красимир Гигов, както и членове на международната федерация.

Президентът Радев подчерта голямата мисия на Червения кръст да осигурява хуманитарна помощ по време на кризи и да бъде будна съвест на човечеството. Той изрази признателност за подкрепата, която Международната федерация оказва на Българския Червен кръст. Генералният секретар Чапагейн благодари за отличното сътрудничество и подчерта, че ценността на човешкия живот е еднаква във всички региони на света.

Те обсъдиха приноса на Българския младежки Червен кръст за възпитанието на младите хора в хуманитарни ценности и принципи. Президентът Радев изрази надежда за силно представяне на България на предстоящата 34-та международна конференция на Движението на Червения кръст и Червения полумесец в Женева.

Още снимки от новината

...........................................

 

Снимки: Президентство
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев