Първата по рода си конференция за детско-юношески футбол ще събере над 70 треньори и директори

Снимката е илюстративна
25.07.2024 / 09:13

Първата по рода си конференция за детско-юношески футбол ще събере над 70 треньори и директори на детски и юношески футболни школи в България. Организираното от Българския футболен съюз (БФС) събитие ще се проведе от 28 до 29 юли в Националната футболна база „Бояна“, съобщи Iskra.bg. Инициативата е ръководена от директора за развитие на детско-юношеския футбол Лъчезар Димов и техническия директор Кирил Котев.

Конференцията има за цел да улесни обмена на опит в развитието на футбола от ранна възраст, като покрива широк спектър от теми, свързани с обучението и подготовката на млади играчи. По време на двудневната среща ще бъдат обсъдени въпроси относно груповата тактика в нападение и отбрана, тренировъчния и игрови процес в националните отбори, структурата и индивидуализацията на тренировъчния процес, тенденциите във физиологията на спортистите, спортната психология и други.

Изтъкнати футболни специалисти с богат опит и знания ще водят дискусиите, включително националният селекционер на U19 Тодор Симов, националният селекционер на U17 Петър Карачоров, директорът за развитие на детско-юношеския футбол към БФС Лъчезар Димов, спортните психолози Таня Димитрова и Станислава Савова, представители на Baring Sport Science, помощник-треньорът на мъжкия национален отбор Георги Донков и бившият наставник на различни български клубове Христо Янев.

Събитието ще бъде организирано под формата на дискусия, за да се насърчи споделянето на добри практики, откритостта и комуникацията, както и колективното усилие за подобряване и растеж на българския футбол.

Снимка: pexels.com
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев