Курсантите от 73-ия випуск на Висшето военновъздушно училище „Г. Бенковски“ ще получат първи офицерски пагони

...........................................
25.07.2024 / 16:52

Заместник-министърът на отбраната Радостин Илиев ще присъства на церемония на 26 юли 2024 г., където ще бъдат произведени в чин курсантите от 73-ия випуск на Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“ (ВВВУ) и ще получат дипломите си абсолвентите. Събитието ще се проведе на централния площад в град Долна Митрополия, съобщиха от Министерство на отбраната.

Също така, на същия ден, от Професионалния сержантски колеж ще връчат свидетелства на кадетите, които са учили задочно за придобиване на професионална квалификация „Сержант“.

73-ият випуск, известен като „Цар Симеон Велики“, завършва със среден успех Отличен 5,55, което го прави най-добрият от випуските, завършили след възстановяването на училището през 2020 г. Първенецът на випуска лейтенант инж. Борислав Иванов от специализация „Летец-пилот“ е първият от последните четири випуска, който завършва с пълно отличие.

От 29 юли лейтенантите започват кариерата си във военновъздушните сили и военноморските сили.

Випускът включва 3 жени и курсанти от 17 града в България, като най-много са от Пловдив, Плевен и Ямбол.

Освен това, на събитието ще присъстват студенти, които завършват магистърска степен по пет специалности. Най-голям брой студенти са от специализация „Авиационен мениджмънт“, следвани от „Авиационно въоръжение“, „Автоматика, информационна и управляваща техника“, „Електроника“ и „Аерокосмическа техника“. Повечето от тях работят в областта на гражданската и военната авиация и успешно защитиха дипломните си проекти.

Кадетите от Професионалния сержантски колеж, които завършват задочна форма на обучение за придобиване на професионална квалификация „Сержант“, също ще получат своите свидетелства. Техният среден успех е Много добър 5,09.

Снимка: Министерство на отбраната
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев