Двама души с тежки изгаряния са откарани в болница "Пирогов" след експлозията в склад за фойерверки близо до жп гара Елин Пелин

Снимката е илюстративна
25.07.2024 / 20:10

Двама души с тежки изгаряния са откарани в болница "Пирогов" след експлозията в склад за фойерверки близо до жп гара Елин Пелин. Мъжът е на около 40 години, а жената е на около 30 години. И двамата имат опасни изгаряния, което означава, че състоянието им е сериозно и застрашава живота им, предаде БНР.

Сигнал за инцидента е подаден в 18:35 часа, като първоначално се смята, че може да има четирима пострадали. На място са изпратени няколко линейки. Движението в района е спряно от полицията поради големия облак дим, идващ от склада.

Складът не е произвеждал фойерверки, а само ги е съхранявал. Служебният министър-председател и министърът на вътрешните работи пътуват към мястото на инцидента. Системата за ранно предупреждение BG-Alert изпрати съобщение до хората в района, казвайки им, че трябва да се евакуират поради експлозията.

Кметът на Елин Пелин каза за БНТ, че няма непосредствена опасност за хората, тъй като в склада не са се произвеждали бойни боеприпаси. Единствената потенциална опасност е някоя от осколките да причини пожар в полето.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев