Ограничиха пожара в планината Славянка

Снимката е илюстративна
27.07.2024 / 20:04

Пожарът в планината Славянка, който снощи навлезе и в българска територия, е ограничен. С прекъсване от няколко часа заради високите температури два хеликоптера гасяха от въздуха, а на терен бяха над 60 огнеборци от пожарната, горските стопанства в района и военните от формированието за гасене на пожарим съобщи БНР.

Втора седмица гръцките власти не успяват да потушат пожара в планината Славянка. Снощи огънят за втори път прехвърли граничната бразда, запали ниска храстова растителност и засегна гората, макар и низово.

Тази сутрин продължи работата на нашите огнеборци, които осми ден са в граничната зона с изключително труден терен и минни полета. Към 10:00 часа пристигнаха и два военни хеликоптера, които гасяха пожарните огнища от въздуха. На обяд обаче температурата достигна 35 градуса и работата беше преустановена. В 16:00 часа полетите бяха възобновени, а пожарът ограничен от всички страни.

Направена е изключителна организация, както за наземно гасене, така и за осигуряване вода за хеликоптерите. През цялата нощ по границата ще останат дежурни групи за наблюдение.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев