Всички заведения за хранене и развлечения трябва да имат санитарен възел и да предоставят безплатен достъп до него на клиентите си

Снимката е илюстративна
28.07.2024 / 13:46

Всички заведения за хранене и развлечения, независимо от категорията им, трябва да имат санитарен възел и да предоставят безплатен достъп до него на клиентите си, съгласно действащото законодателство. Въпреки това, някои заведения все още изискват плащане за използване на тоалетни, което е нарушение на правилата.

Габриела Руменова от „Ние, потребителите“ сподели пример за крайпътен ресторант, където клиентите получават ключ за санитарен възел след закупуване на артикул от бара, докато друг санитарен възел на същото място е достъпен срещу заплащане. По подобен начин плажен бар предлага безплатен достъп до санитарните съоръжения не само за своите клиенти, но и за посетителите на плажа, като същевременно осигурява възможности за зареждане на телефони.

Руменова отбеляза, че основен проблем възниква, когато множество превозни средства спират на една и съща бензиностанция, тъй като голям брой хора трябва да използват санитарните възли едновременно. Това може да доведе до дълги опашки, забавяне и напрежение сред клиентите. Някои бензиностанции решават този проблем, като таксуват малка сума за използване на санитарните възли, което може да обезсърчи някои клиенти да ги използват прекомерно.

Снимка: pexels.com
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев