Четири са вече жертвите от взривовете в склада за фойерверки в Елин Пелин

Снимката е илюстративна
28.07.2024 / 14:48

Две силно обгорели тела бяха намерени близо до входа на склада за фойерверки в Елин Пелин, съобщи на DarikNews Окръжната прокуратура в София. Действията по идентифицирането им ще започнат скоро.

Общият брой на жертвите от взривовете в складовете за фойерверки в Елин Пелин достигна четири. Двама души успяха да оцелеят по чудо.

Все още продължаващите гърмежи в склада доведоха до влизането на специализиран отряд за борба с тероризма, който беше тежко оборудван. Колегите обезопасиха терена и стените на склада са здрави, построени са в съответствие с всички изисквания. Само входната врата беше компрометирана.

Разследването продължава под ръководството на Окръжната прокуратура в София. Следователи, екипи на пожарната и специализирани части на МВР извършват оглед на складовете. Има двама свидетели, които са видели как охраната е извела доц. Петър Шишков и дъщеря му от склада. Другото лице, младо момче, е видяло началото на инцидента и е останало в склада около 20 минути, преди да избяга.

Момчето не е служител на компанията и ще бъде разпитано допълнително. МВР научи за момчето чрез множество разговори с хора на място. Изпратена е патрулка да го доведе. Ще се проведе задълбочено разследване за установяване на обстоятелствата около инцидента.

Снимка: pexels.com
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев