Драгомир Стойнев: Считаме, че третият мандат е надпартийният

Драгомир Стойнев
28.07.2024 / 15:24

Драгомир Стойнев от БСП, заместник-председател на НС, заяви в интервю пред БНР, че третият мандат трябва да се разглежда като надпартиен, тъй като първите два са партийни. Той вярва, че това би било шанс за връщане на здравия разум в политиката и стабилизиране на политическата среда, ако всички се обединят около няколко основни приоритета.

Стойнев подчерта, че готовността на БСП за формиране на надпартийно правителство включва разговори с всички политически сили в НС. Ако президентът Радев връчи третия проучвателен мандат на БСП, Стойнев вярва, че „лека, полека, можем да се върнем към нормалността“.

Той говори и за събирането на левите политически формации на Бузлуджа и тяхното обединение. Според него това показва необходимостта от обединение на национално ниво и отбелязва, че БСП е първата лява сила, която е постигнала консенсус.

Стойнев засегна и темата за актуализацията на бюджета, като поиска допълнителни 320 милиона лева. Той призна, че може да има правен хаос, но вярва, че няма да се стигне дотам. Основната цел е партията и нейните поддръжници да са доволни и да се върви напред.

Стойнев коментира и други проблеми в страната, като Белене, земеделие, образование, здравеопазване и решението на КС за конституционните промени.

Снимка: Народно събрание
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев