Състезателките от индивидуалното и националния ансамбъл по художествена гимнастика заминаха за олимпийските игри в Париж

Снимката е илюстративна
29.07.2024 / 09:02

Състезателките от индивидуалното и националния ансамбъл по художествена гимнастика заминаха рано тази сутрин за олимпийските игри в Париж, съобщи БНР. Боряна Калейн и Стилияна Николова ще се състезават в индивидуалната надпревара, а в ансамбъла ще участват София Иванов, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов, Маргарита Василева и Магдалина Миневска.

Треньорките Валентина Иванова, Мариана Памукова и Бранимира Маркова ще съпровождат индивидуалните състезателки, а Весела Димитрова и Ясена Стойнева ще водят ансамбъла. Също така, резервата в индивидуалното Елвира Краснобаева и президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева също заминаха за Париж.

Гимнастичките ще имат време за аклиматизация, тъй като състезанията по художествена гимнастика са в последните дни на олимпиадата. Квалификацията в индивидуалното ще бъде на 8 август, на 9 август е квалификацията при ансамблите и финалите в индивидуалното, а на 10 август ще се проведе финалът при ансамблите.

Снимка: pexels.com
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев