Община Котел успешно организира три големи фестивала в рамките на един месец

...........................................
29.07.2024 / 09:54

Община Котел успешно организира три големи фестивала в рамките на един месец, показвайки уникалната култура, традиции и наследство на региона. Фестивалът на етносите, багрите и котленския килим привлече хиляди посетители, които се насладиха на разнообразна програма, включваща традиционни ястия, музикални изпълнения, танцови представления и различни дейности за деца.

Кметът на Котел, Коста Каранашев, изрази своята благодарност към всички участници и партньори, допринесли за успеха на фестивала, особено на Христо Димитров от Ансамбъл „Българе“ и Иван Тодоров от Мото клуб „Лястовица 33“. Тези две ключови фигури помогнаха за създаването на нови културни събития и укрепване на позицията на Котел като център за опазване и популяризиране на богатото културно наследство на България.

През двата дни на фестивала имаше множество дейности, на които посетителите да се насладят. Импровизирани села представиха традиционните кухни и занаяти на различните етнически групи в региона, докато децата от детска градина „Дъга“ участваха в проекта „Аз променям света“. Шеф Андре Токев демонстрира своето кулинарно майсторство в баварското фестивално село. Концерт на читалищни състави събра над 200 изпълнители, а сладка къща, клоуни и атракциони забавляваха децата.

Вечерният концерт включваше изпълнение на рок група „Ямбол проджект“, последван от пъстро шествие, водено от популярното фестивално дете Котленчето. Ансамбъл „Еподай“, млади певци и кукери от село Пъдарево изпълниха народни песни и танци, подготвяйки сцената за рок групата Фактор и легендарната Силвия Кацарова.

Последният ден от фестивала беше посветен на децата, които се радваха на различни игри и арт дейности в парка „Изворите“. Организаторите осигуриха огромна „Сладка къща“, за да зарадват малките си гости.

Още снимки от новината

...........................................
...........................................
...........................................
...........................................

 

Снимки: Община Котел
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев