Неопренов костюм, собственост на руски патрулен кораб и турски варел с моторно масло откриха на плаж "Листи" в Синеморец

Снимката е илюстративна
30.07.2024 / 18:59

На плаж "Листи" в Синеморец бяха намерени неопренов костюм от руски патрулен кораб и турски варел с моторно масло по време на традиционната акция по почистване на плажа, която се провежда два пъти годишно. Драгомира Раева от читалище "Синева", организатор на почистването, обясни пред БНР, че плажът е бил силно замърсен след буря.

Обикновено при такива акции се намират пластмасови отпадъци, бутилки, найлони, рибарски мрежи и различни корабни принадлежности. Този път обаче намерените предмети са изненадали участниците. Първият предмет е неопренов костюм с инициали ПК "Сергей Котов". Първоначално хората се притеснили, мислейки, че в костюма има тяло, но след проверка установили, че костюмът е от руски боен кораб, потопен през март 2024 година в Керченския проток, който се намира на стотици километри от плажа.

Вторият предмет, турски варел с моторно масло, е по-притеснителен. Варелът, който е наполовина пълен и съдържа около 120 литра масло, е полегнал на плажа с няколко цепнатини. Хората не успели да го пренесат поради тежестта му и затова подали сигнал до РИОСВ. Необходимо е варелът да бъде източен преди преместване, за което ще е нужна специална техника. Читалище "Синева" и местните жители са готови да съдействат за преместването му.

Снимка: pexels.com
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев