15 години от своето създаване чества Институтът по отбрана „Проф. Цветан Лазаров“

...........................................
30.07.2024 / 20:17

Министърът на отбраната Атанас Запрянов присъства на тържествено събитие, отбелязващо 15-ата годишнина от създаването на Института по отбрана „Проф. Цветан Лазаров“ на 30 юли. Той похвали работата на научния и експертен персонал, заявявайки, че тяхната отдаденост е от решаващо значение за целите на Министерството на отбраната.

Запрянов специално поздрави директора на института, полковник доцент д. н. Борислав Генов, и неговия екип. Той отбеляза, че чрез провеждане на експерименти и изследвания и подкрепа на проекти в рамките на Европейския съюз и НАТО, Институтът играе активна роля в европейското и евроатлантическото научно пространство.

Като признание за техните постижения, министърът на отбраната награди военнослужещи и цивилни служители. След това Запрянов и полковник доцент д. н. Борислав Генов откриха новата сграда на Изпитвателната лаборатория на Министерството на отбраната, която сега е част от структурата на Института по отбрана. В тази модерна съоръжение се извършват изпитвания и изследвания на характеристиките на продуктите за устойчивост срещу въздействието на външни фактори като климатични и атмосферни условия, механични натоварвания и балистична защита от огнестрелни и хладни оръжия. Новото съоръжение разполага с най-съвременни технически средства, отговарящи на стандартите за изпитване на методите за изпитване.

Снимка: Министерство на отбраната
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев